Amadeus-ösztöndíj

Idén 18. alkalommal ítélték oda a FUNDAMENTA – Amadeus Hallgatói ösztöndíjat a Képzőművészeti Egyetemen, amelyet 2015. május 4-én adtak át. A plakáttervezés díját Kolonusz János grafikus hallgató kapta, akinek plakátján hirdették meg a kiállítást és a díjkiosztó eseményt. A két alkotói ösztöndíj nyertesei: Monory Ráhel festő és Ecsedi Zsolt szobrász hallgató. A kis alkotói ösztöndíjak nyertesei:  Dér Adrienn, Dovák Melinda Ilona, Hegyi Beatrix, Kala Bence, Kárándi Tünde, Kovács Brigitta, Molnárné Hajgató Terézia, Végvári Gergely, Zeleiné Mucza Viktória festő és Nyári Flóra szobrász hallgató.
A szakmai zsűri:​ az MKE​ tanárai – Drozdik Orsolya, Kósa János, Karmó Zoltán, Sturcz János -, valamint Andrási Gábor (Műértő), Topor Tünde (Artmagazin), Százados László (Balkon),  Muladi Brigitta (Új Művészet). A szponzorok részéről a zsűritagok: Dr. Gergely Károly (Fundamenta), Dr. Balogh Péter (Amadeus Alapítvány)

​ voltak.​

IMG_1301

IMG_1304
A képeken a díjazottak
Fotó: Horváth Miklós​
Print Friendly, PDF & Email
2017-10-18T08:39:30+00:00 május 6, 2015|Szélesvászon|1 Comment

One Comment

  1. Péter Sándor 2015-05-06 at 10:27 - Reply

    Nem túlzok ha azt mondom, hogy Ecsedi Zsolt fiatal kora ellenére, a legnagyobbak közé tartozik. A munkái egyszerűen fantasztikusak! Emberileg pedig Ő az egyik nagy példája annak, hogy bármit el lehet érni kitartó munkával, illetve a munka szeretetével és tiszteletével.
    Ezúton is gratulálok az Amadeus Hallgatói ösztöndíj elnyeréséhez!

Szólj hozzá!