Több budapesti galéria is részt vesz a not cancelled “east x south” című egy hetes, nemzetközi online művészeti eseményen, amelyre 17 kortárs galéria kapott meghívást a dél- és kelet-európai régióból, így Magyarország mellett Romániából, Szerbiából, Koszovóból, Bulgáriából, Görögországból, Törökországból és Grúziából.

A not cancelled projektet a Sariev (Plovdiv, Bulgária) és LambdaLambdaLambda (Pristina, Koszovó) galériák indították. A szélesebb régióban található galériák összefogásának gondolata abból a közös nevezőjükből ered, hogy mindannyian a kortárs művészeti piac perifériáján működnek, miközben globális kontextusban a helyi művészeti szcéna meghatározó képviselői. Épp ezért ezeket a galériákat különösen érinti a COVID-19 világjárvány, hiszen nagyban függnek a helyi piacokon kívüli megjelenésektől is. A not cancelled ezzel az összefogással a régió egészének művészeti tevékenységét szeretné ünnepelni.
Az esemény május 12-én 10 órakor indul, a weboldal május 12. és 18. között lesz elérhető, amelyen az online kiállításokon felül minden nap különböző élő tartalmak, közvetítések, beszélgetések és tárlatvezetések is megtekinthetőek lesznek.

Résztvevő galériák: Molnár Ani Galéria, Kisterem, Trapéz (Budapest/Magyarország); Plan B, Sabot (Kolozsvár/Románia); Ivan, Suprainfinit (Bukarest/Románia); Eugster (Belgrád/Szerbia); LambdaLambdaLambda (Pristina/Koszovó); Sariev (Plovdiv/Bulgária); The Breeder (Athén/Görögország); Öktem Aykut (Isztambul/Törökország); E.A Shared Space, LC Queisser, Nectar, Patara, Window (Tbilisi/Grúzia).

További információ: https://www.notcancelled.art/eastsouth

Print Friendly, PDF & Email