ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

2020. március 14. | Szélesvászon

Mi tesz valakit férfivá?
Alkotói pályázatot hirdet a Trafó

A Trafó Kortárs Művészetek Háza edukációs műhelye, a Gondolat Generátor alkotói pályázatot hirdet a Ballet Rambert & Sadler’s Wells – Lloyd Newson (DV8): ENTER ACHILLES című előadása kapcsán, amely a férfiasság szerepköreire fókuszál. A pályázatra egyénileg vagy csoportosan készített, szabadon választott stílusú, digitálisan elküldhető képet várnak 2020. április 18-ig.
A pályázaton bárki részt vehet kortól és nemtől függetlenül. Az alkotásokat neves zsűri értékeli: Veiszer Alinda televíziós szerkesztő-műsorvezető, Turai Katalin Ráhel szociológus, gender kutató, Dömölky Dániel fotográfus és Mélyi József művészettörténész. A nyertes alkotásokat budapesti bárokban állítják ki, a Lámpás, a Három Holló, a Kelet Kávézó és Galéria, a Mika Tivadar Mulató és a Rácskert falain, valamint megjelennek a Trafó csatornáin és Kávézójában. Beküldőik Trafó-jegyekkel gazdagodnak, az első három helyezett pedig egy Kolorádó-bérletet, egy Budapest Makery élményfőzés-utalványt és egy páros Aquaworld-belépőt kap.

Az eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitóra az előzetes tervek szerint 2020. május 8-án 18.00-tól kerül sor a Trafóban.

Bővebb információ:

https://www.facebook.com/notes/gondolat-gener%C3%A1tor/alfa-a-traf%C3%B3-alkot%C3%B3p%C3%A1ly%C3%A1zata/2806471262778906/

*******

A felhívás teljes szövege:

 

¿ALFA?

A Trafó alkotópályázata

“A férfi a biológiai értelemben vett hímnemű felnőtt ember elnevezése, szemben a nőnemű felnőtt emberrel, a nővel.” – Wikipédia

A Trafó Gondolat Generátor műhelye pályázatot hirdet a Ballet Rambert & Sadler’s Wells – Lloyd Newson (DV8): ENTER ACHILLES című előadása kapcsán.

Mit csinál együtt egy csapat férfi? Ki dönti el, hogy mi a férfias? Vannak kötelező viselkedésminták? Miért? Egyáltalán mi tesz valakit férfivá? A teste? A szerepei? A szokásai? A szexusa? A gondolkodásmódja? Vagy nem csak ezek? Mit kezdjünk a szerepelvárásokkal?

/ erő /  összetartás / csordaszellem / humor / öltöny / foci / sör / karrier / izom / boys don’t cry / sárm / apa / férj / polgár / főnök / mester / példakép / agresszió / védelmezés / elfojtás / barátság / felelősség / alfa /

Inspirálódj a fenti kérdésekből vagy az előadásból, majd küldd be készülő alkotásod, hogy értékes nyereményekkel gazdagodj, és a Trafó Kávézóban, valamint neves budapesti bárokban kiállítva is megmutathasd, hogy szerinted mi mindent jelent a férfi.

Kiknek?

Kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül bárkinek. Az előadás megtekintése ajánlott, de nem feltétel.

Mivel?

A fenti kérdésekről szóló egyénileg vagy csoportosan készített, szabadon választott stílusú, digitálisan elküldhető képpel (fotó, grafika, poszter, illusztráció, stb.). Egyénenként maximum két pályaművel.

Hogyan?

Email-ben a gondolatgenerator@trafo.hu-n. A tárgyba írjátok bele:  ‘ALFA-pályázat’

Meddig?

  1. április 18. éjfélig. A pályaműveket ezután a különböző szakterületeket képviselő zsűri értékeli.

Miért?

Mert a nyertes alkotások kiállításra kerülnek a Lámpás, a Három Holló, a Kelet Kávézó és Galéria, a Mika Tivadar Mulató, valamint a Rácskert falain, megjelennek a Trafó csatornáin és Kávézójában. Beküldőik Trafó-jegyekkel gazdagodnak, az első három helyezett között pedig kiosztunk egy Kolorádó-bérletet, egy Budapest Makery élményfőzés-utalványt és egy páros Aquaworld-belépőt.

Az eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitóra május 8-án 18.00-tól kerül sor a Trafóban.

 

A zsűri tagjai:

Veiszer Alinda – televíziós szerkesztő-műsorvezető, újságíró

Turai Katalin Ráhel – szociológus, gender kutató, a Central European University oktatója

Dömölky Dániel – fotográfus, vizuális művész

Mélyi József – művészettörténész, kritikus, a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatója

Te ott leszel?

Bővebb információ: www.trafo.hu