Kortárs helyzet – milyen ma képzőművésznek lenni?
Kérdőív

Képzőművészek figyelem! Ez az ANONIM KÉRDŐÍV nektek szól!

Az alábbi kérdőívet Bérczi Linda (kulturális menedzser, az Együtt a Művészetért Egyesület elnöke) és dr. Olajos Anna (kulturális-stratégiai tanácsadó, jogász) állította össze.
Céljuk, hogy felmérjék a magyar képzőművészek körülményeit, lehetőségeit, problémáit. A kérdések egy 360°-os ívben lefednek minden képzőművészeti területet, a művészeti karriertől az oktatáson, kommunikáción át a gazdasági helyzetig.

Tisztában vannak vele, hogy a COVID-19 járvány okozott jelen állapot növeli a bizonytalanság érzését minden téren, és nem tudhatjuk milyen lesz a vírus utáni élet. Éppen ezért arra kérik a képzőművészeket, hogy amennyire csak lehet, ezen viszonyoktól vonatkoztassanak el a válaszadáskor, mindenki töltse ki aszerint ahogy 2020. januárjában válaszolt volna.

A felmérésben való részvétel önkéntes. A kérdőív kitöltése anonim módon zajlik. Az anonimitás lehetővé teszi az őszinte válaszadást, ami az egyetlen módja annak, hogy valóban releváns eredményei legyenek a felmérésnek.

Kérdőív és további részletek

És még valami:
A kérdőív végén lehetőség lesz továbblépni egy Barabási Albert-László hálózatkutató és a BarabásiLab által készülő, várhatóan ősszel a Ludwig Múzeumban kiállításra kerülő magyar művészeti háló felrajzolását segítő adatbekérő kitöltésére. A szervezők köszönik ha kitöltöd és ezzel is segíted, hogy egy minél valósabb magyar művészeti háló kerülhessen felrajzolásra!

www.egyuttamuveszetert.hu/barabasi-lab-adatbegyujto

A válaszokat 2020. április 19-ig várják!