Vr~_7();

2020. október 10. - 2020. október 11.
Zsilip utca
A Vr~_7(); egy virtuális kiállítás, amely a videó játék és a virtuális valóság, valamint a hagyományos kiállítás határán helyezkedik el.
Videójáték, mivel a néző számára interakcióra ad lehetőséget és valós idejű visszajelzést generál, ugyanakkor számítógépen létrehozott mesterséges világ, amibe a felhasználók megpróbálnak minél jobban elmélyedni és beleélni magukat a virtuális világban történő eseményekbe. Végül, de nem utolsó sorban nyilvános bemutató, a cél művek bemutatása, hogy az emberek láthassák.
Digitálisan létrehozott, individuális műveket láthat a néző, amelyek célzottan a Vr~_7(); mesterséges világába készültek. Ily módon a projekt reagál a megváltozott kommunikációs feltételekre és felteszi a kérdést: hogyan képzelhetjük el világunkat a nem is olyan távoli jövőben?
Posztapokaliptikus atmoszféra uralkodik a létrehozott térben, a címben található ’7();’egyrészt programnyelvből kölcsönöz részletet, másrészt a hetvenes számra utal: a képzelt idő 2070.
Kiállítás megnyitó időpontja: 16:00
Kiállítást megnyitja: Urbán Gábor, játék fejlesztő
A kiállítás megnyitó online streamként fog megvalósulni, ami a helyszíni közvetítés mellett az alábbi linken követhető lesz online is:
htttps://www.twitch.tv/gameplicit
Kiállító művészek: Boruzs Ádám, Prokisch Dániel, Rafael Erik Benjamin, Szabó Nóra, Széll Ádám
A kiállítás kizárólag a megnyitó napján, 2020.10.10.-én tekinthető meg.
Az online játék a megnyitó időpontjától elérhető online, valamint a megnyitó stream a fentebb megadott linken visszanézhető.