Fiesta Gráfica
Latin-Amerikai grafikusok kiállítása

2021. szeptember 16. - 2021. november 14.
Pécsi Galéria

Magyarországon először láthatók kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének munkái! Mintegy 180 műalkotás, a párizsi Latin-Amerika Ház kiállítási anyaga érkezik a Tangó-fesztivál alkalmából a Pécsi Galériába!

Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhuzamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák.

A kiállítók között egyéni alkotók és alkotócsoportok is bemutatkoznak az országok hamisítatlan latin hangulatát is megidéző installációs térben.

A kiállítás kurátorai: Michel Bouvet, francia grafikusművész, aki közel harminc éve – kiállítóként, kurátorként, nemzetközi grafikai biennálék zsűritagjaként – rendszeresen dolgozik latin-amerikai országokban, valamint Daniel Lefort, Franciaország közép-amerikai, Paraguay-i, perui és Uruguay-i kulturális tanácsadója.

A kiállítás először a párizsi Latin-Amerika Házban került megrendezésre, 2019-ben.